Categorieën
Nieuw blog

Luister naar binnen

Vitaal zijn

Ons lichaam is zowel ons huis als ons voertuig. Zijn we dicht bij onszelf dan zijn we overal thuis. Als we er goed voor zorgen dan zal het ons beschermen, blijven we langer mobiel en vitaal. 

Lessen van buiten

Hoe we er het beste voor zorgen is iets wat we kunnen leren. Door bijvoorbeeld erover te lezen en te leren van anderen die vitaal blijven.

Naar binnen luisteren

Maar er ligt ook een bron van informatie met onschatbare waarde ín ons. De kunst is om te luisteren en vooral te doen wat goed voor ons is. De makkelijkste weg is namelijk nog steeds om dat te doen wat makkelijk is, comfortabel en bijvoorbeeld gewoon lekker smaakt.

Jouw lichaam beschermt je

Dr. Steven Gundry zei in dit interview: ‘dat wat lekker smaakt moet je uitspugen’ Hij bedoelt hiermee overigens niet dat je alleen nog onsmakelijke dingen moet eten. Maar hij stelt dat je voedsel moet eten wat jouw héle lichaam dient en niet alleen je tong. ‘Want dan zal het lichaam jou dienen en beschermen’ aldus Gundry.

Wat kies jij?

Ook Sanne Goedhardt, kaakfysiotherapeute, zegt dat het belangrijk is om te kiezen voor wat goed is voor ons in plaats van wat makkelijk is. We spreken elkaar voor de Klaagvrij leven podcast over chronische stress.

Terug naar de herstelmodus

‘We komen niet toe aan herstellen als we continue in een alerte staat staan’ aldus Sanne. Ze pleit voor meer beweging óók als we er niet zo’n zin in hebben. Het maakt endorfinen, gelukshormonen, vrij en helpt ons ontspannen. En dát is juist wat we nodig hebben bij langdurige stress. Zodat we van die alerte staat weer in de herstelmodus kunnen.

Als je luistert naar binnen. Wat heeft jouw lichaam dan te zeggen?

Hartegroet,

Sandra

Categorieën
Nieuw blog

Wakker worden

Stil

Mijn neus voelt fris en onder de dekens is het warm als ik langzaam wakker word. Het is nog donker. De regen tikt zachtjes op de buscamper en verder ervaar ik stilte. In mij en om mij heen. Ik herinner me mijn intentie voor vandaag: vertragen! Er is geen noodzaak om uit bed te stappen, draai me op mijn andere zij en trek de deken nog lekker over mijn schouder.

Endorfine rush

Ik heb zin om in beweging te komen en krijg de ingeving om de fles koud water over me heen te gooien. Aangezien het nog donker is voel ik me vrij genoeg om ermee naar buiten te stappen en op een lange uitademing kieper ik het water over me heen. Een endorfine rush is het gevolg. Super blij geniet ik buiten na, samen met de regendruppels. Tijd voor thee en een gezond ontbijt. Het kacheltje staat al aan.

Ruimte voor eigen wijsheid

De spreekwoordelijke wekker die onze binnenwereld laat horen roept al enige tijd om aandacht. Maar door prikkels vanuit de buitenwereld gaan we maar door. Voorbij aan de bak aan eigen wijsheid die daar van binnen ligt en onze aandacht vraagt. Wat zou het ons veel opleveren als we tijd nemen. Tijd om te vertragen. Een periode met minder prikkels van buitenaf zodat er ruimte komt voor wat die binnenwereld te zeggen heeft. Want juist die binnenwereld kan ons zo goed gidsen. Hoogste tijd om wakker te worden dus. Het is tijd voor rust, reflectie én beweging.

Cardioloog aan het woord

Een bevlogen mens met passie voor leefstijl is cardioloog Janneke Wittekoek. Ik sprak haar laatst voor de Klaagvrij leven podcast. Zij ziet dat 80% van de aandoeningen leefstijl gerelateerd zijn. Janneke: ‘We hebben weer tijd nodig om onszelf af te vragen: wat is er goed voor mij? Wat geeft me energie?’

Pas op de plaats

Ik heb mijn ontbijt met smaak en aandacht gegeten. Het is tijd voor een wandeling door de duinen. Mijmertijd in overvloed. Lantefanteren. Bewegen vanuit mijn natuur. Ja, een pas op de plaats brengt me verder.

 

Is het hoogste tijd voor reflectie, ontspanning en beweging? Denk eens aan Inspiratietour. Een combinatie van zelluf doen én de begeleiding die je gebruiken kunt.

Liefs, Sandra

Sandra Brandt Klaagvrije maandag
Categorieën
Nieuw blog

Obstakels zijn ook maar vermomde mogelijkheden :-)

Op de oplegger

En daar ging de camper. Op de oplegger. De kinderen mochten achterin zitten toen hij zo schuin omhoog ging. Ik zou het slechte timing kunnen vinden. Juist nu is de koppeling stuk. Net nu ik een nieuw concept mede vorm geef waar de camper een hoofdrol in gaat spelen. Of juist nu, nu de camper geboekt is voor over drie dagen. Maar ik doe niet aan deze gedachten vandaag. Of eigenlijk is dat sowieso mijn stijl niet zo. Ik ben nu vooral super blij met de snelheid waarmee het transport beschikbaar is.

Opeens is daar een niet onlogische vraag: ‘Waar moet de camper heen?’

‘Ehm, ik heb werkelijk geen idee!’ Dat krijg je als je volledig in het Nu aanwezig bent. 😀

En als motorrijder is mijn kennis van autogarages op gelijk niveau als van mijn kennis van de kapotte koppeling, namelijk: nihil.

De man van het transport lijkt niet verrast door mijn antwoord en zegt: ‘Hier vlakbij zit autobedrijf Struijk. Zij zijn Citroënspecialist. Zal ik die even bellen of het zo laat nog past?’

Wat fijn als experts hun kennis delen!

 

City tour

De camper werd er uitstekend opgevangen en gerepareerd. Precies op tijd voor een bijzonder weekend. De huurder, Hanneke, had namelijk voor haar man een verjaardagsroute bedacht. Ze heeft hem de route van de Rotterdam Marathon laten wandelen😱. Zij zorgde dat de camper op 16 pleisterplaatsen kwam te staan, waar hij elke keer een nieuw loopmaatje mocht begroeten. Wat een geweldig idee! 👍

Dit was de eerste foto die zaterdagochtend, super gaaf!

Buscamper citytour

Zo had ik 2 ‘bijvangsten’ van het ‘obstakel’ uit de eerdere blog: een thuisgarage voor de camper EN de wetenschap dat hij ook super op zijn plek is in de stad!

Nieuwe plannetjes

Voor wat betreft het nieuwe concept waar de camper de hoofdrol in speelt? Binnenkort gaat www.inspiratietour.nl online. Voor een impressie kun je al even rondneuzen. Lees en hoor je reacties graag.

Persoonlijke groei, plezier, back to basics, het kan met de camper en helemaal binnenkort met #inspiratietour.

Het verhuren, het vertrouwen, het gedeelde plezier. Ik leer en geniet er van. Many to follow!

 

Jack

Categorieën
Nieuw blog

Blue monday

En dan gebeurt het (even niet..) 
Natuurlijk wist ik dat ik een 15 jaar oude buscamper kocht, met bijbehorende risico’s. En nee, ik heb bij de aanschaf geen autocoach laten komen of keuring gedaan. De testrit beviel uitstekend, de ervaren verkopers zijn zeer bekend met dit soort buscampers en, misschien wel het allerbelangrijkste, er was goed contact. Dus het genieten kon beginnen. Ik ging naar Terschelling tijdens oud en nieuw en met dochter Noortje naar vrienden in Drenthe.
En sinds dit weekend weet ik: de camper krijgt er nóg een mooie bestemming bij. Hij wordt binnenkort namelijk ingezet voor een bijzonder initiatief inclusief coaching in co-creatie. Daarover later meer. Na dit weekend vol mooie ideeën hierover reden de camper en ik zondagavond vol energie huiswaarts. De blue monday wachtte op ons, maar wat kon ons gebeuren?

Blue monday Camper op oplegger

Onverwachtse wending
Het is maandagmiddag en Noortje, een klasgenootje en ik zijn heerlijk uitgewaaid aan het strand en rijden richting huis. Opeens is er richting de bocht geen ‘druk’ meer bij de koppeling. Ik kom de bocht door en zie een parkeervak waarin de bus netjes uitrolt. We staan in ieder geval veilig. 
‘Wat is er?’ wordt er uiteraard direct gevraagd. Mijn stress niveau schiet wel een beetje omhoog herken ik. He bah, wat zou er aan de hand zijn, kan ik iets zelf ontdekken, zijn zo wat eerste gedachten.

Stress onder het dashboard

Even prutsen onder het pedaal doet me al snel beseffen dat dit ‘way out of my auto kennis’ is. ‘Hij koppelt niet meer’ antwoord ik vanonder het dashboard. ‘Wat is dat koppelen’ is het logische antwoord. Van alles gaat er door mijn hoofd: ´Ik ben toch verzekerd met woonplaatsservice?’ En: ‘Heb ik dan toch een barrel gekocht?’ ‘Hoe kan ik even tijd maken om te bedenken wat volgende stappen zijn?’ En oja: ‘Hoe leg ik ‘koppelen’ uit?’ Stress. Ik kom onder het dashboard vandaan. Dat is wel een voordeel van een buscamper, er is best veel ruimte. ‘Ik denk dat de auto even niet verder kan’ zeg ik. En: ‘Ik ga even kijken wat ik moet doen nu’. Ik haal adem en ga even zitten. Adem uit 🙂 

Obstakels vragen om geruststelling
De niet helpende gedachten laat ik even voorbij gaan en ik plaats er andere voor in de plaats: ‘Het verzekeringsbewijs zit in het handschoenenkastje’ en: ‘Je kan dit, je hebt het goed voorbereid, alles wat je nodig hebt bij pech is aanwezig in de camper en ja je hebt het ook goed verzekerd.’ Het werkt. Ik stel mezelf er mee gerust.

Niet veel later staan we op de oplader en worden we naar een garage gebracht. Daar laten we ‘hem’ achter. Z´n kilometerteller blijft voorlopig ongewijzigd. Nu is het afwachten wat het advies van de expert bij de garage is ..

Obstakels. Je komt ze overal en op de mooiste momenten tegen.

Jack