Categorieën
Nieuw blog

Luister naar binnen

Vitaal zijn

Ons lichaam is zowel ons huis als ons voertuig. Zijn we dicht bij onszelf dan zijn we overal thuis. Als we er goed voor zorgen dan zal het ons beschermen, blijven we langer mobiel en vitaal. 

Lessen van buiten

Hoe we er het beste voor zorgen is iets wat we kunnen leren. Door bijvoorbeeld erover te lezen en te leren van anderen die vitaal blijven.

Naar binnen luisteren

Maar er ligt ook een bron van informatie met onschatbare waarde ín ons. De kunst is om te luisteren en vooral te doen wat goed voor ons is. De makkelijkste weg is namelijk nog steeds om dat te doen wat makkelijk is, comfortabel en bijvoorbeeld gewoon lekker smaakt.

Jouw lichaam beschermt je

Dr. Steven Gundry zei in dit interview: ‘dat wat lekker smaakt moet je uitspugen’ Hij bedoelt hiermee overigens niet dat je alleen nog onsmakelijke dingen moet eten. Maar hij stelt dat je voedsel moet eten wat jouw héle lichaam dient en niet alleen je tong. ‘Want dan zal het lichaam jou dienen en beschermen’ aldus Gundry.

Wat kies jij?

Ook Sanne Goedhardt, kaakfysiotherapeute, zegt dat het belangrijk is om te kiezen voor wat goed is voor ons in plaats van wat makkelijk is. We spreken elkaar voor de Klaagvrij leven podcast over chronische stress.

Terug naar de herstelmodus

‘We komen niet toe aan herstellen als we continue in een alerte staat staan’ aldus Sanne. Ze pleit voor meer beweging óók als we er niet zo’n zin in hebben. Het maakt endorfinen, gelukshormonen, vrij en helpt ons ontspannen. En dát is juist wat we nodig hebben bij langdurige stress. Zodat we van die alerte staat weer in de herstelmodus kunnen.

Als je luistert naar binnen. Wat heeft jouw lichaam dan te zeggen?

Hartegroet,

Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.