Categorieën
Nieuw blog

Wakker worden

Stil

Mijn neus voelt fris en onder de dekens is het warm als ik langzaam wakker word. Het is nog donker. De regen tikt zachtjes op de buscamper en verder ervaar ik stilte. In mij en om mij heen. Ik herinner me mijn intentie voor vandaag: vertragen! Er is geen noodzaak om uit bed te stappen, draai me op mijn andere zij en trek de deken nog lekker over mijn schouder.

Endorfine rush

Ik heb zin om in beweging te komen en krijg de ingeving om de fles koud water over me heen te gooien. Aangezien het nog donker is voel ik me vrij genoeg om ermee naar buiten te stappen en op een lange uitademing kieper ik het water over me heen. Een endorfine rush is het gevolg. Super blij geniet ik buiten na, samen met de regendruppels. Tijd voor thee en een gezond ontbijt. Het kacheltje staat al aan.

Ruimte voor eigen wijsheid

De spreekwoordelijke wekker die onze binnenwereld laat horen roept al enige tijd om aandacht. Maar door prikkels vanuit de buitenwereld gaan we maar door. Voorbij aan de bak aan eigen wijsheid die daar van binnen ligt en onze aandacht vraagt. Wat zou het ons veel opleveren als we tijd nemen. Tijd om te vertragen. Een periode met minder prikkels van buitenaf zodat er ruimte komt voor wat die binnenwereld te zeggen heeft. Want juist die binnenwereld kan ons zo goed gidsen. Hoogste tijd om wakker te worden dus. Het is tijd voor rust, reflectie én beweging.

Cardioloog aan het woord

Een bevlogen mens met passie voor leefstijl is cardioloog Janneke Wittekoek. Ik sprak haar laatst voor de Klaagvrij leven podcast. Zij ziet dat 80% van de aandoeningen leefstijl gerelateerd zijn. Janneke: ‘We hebben weer tijd nodig om onszelf af te vragen: wat is er goed voor mij? Wat geeft me energie?’

Pas op de plaats

Ik heb mijn ontbijt met smaak en aandacht gegeten. Het is tijd voor een wandeling door de duinen. Mijmertijd in overvloed. Lantefanteren. Bewegen vanuit mijn natuur. Ja, een pas op de plaats brengt me verder.

 

Is het hoogste tijd voor reflectie, ontspanning en beweging? Denk eens aan Inspiratietour. Een combinatie van zelluf doen én de begeleiding die je gebruiken kunt.

Liefs, Sandra

Sandra Brandt Klaagvrije maandag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.